page headline img

Najvišje v naravni kozmetiki

Kozmetika za nego telesa

Kozmetika z BDIH certifikatom

Naš cilj je ponuditi verodostojne ajurvedske izdelke, izdelane v skladu z najvišjimi mednarodnimi standardi kakovosti. S tem ciljem smo bili leta 2001 tudi eden od ustanoviteljev skupine BDIH, katere poslanstvo je ustvariti celostna vodila za certificiranje naravne kozmetike. Tako je bil ustvarjen pečat kakovosti za "nadzorovano naravno kozmetiko", ki je znan in priznan po vsem svetu.

Privoščite svoji koži le najboljše!

Skrbno pridobljeni ekstrakti zdravilnih rastlin so skupaj z naravnimi olji in dragocenimi eteričnimi esencami podlaga za izredno linijo ajurvedskih kozmetičnih izdelkov, ki združuje starodavna znanja ajurvede z visokimi standardi kontrolirane naravne kozmetike. Vsi izdelki združujejo edinstven koncept nege Mahariši Ajurveda in so skrbno usklajeni z individualnimi potrebami različnih tipov kože in las.

Kateri izdelki so primerni zame?

Kateri izdelki za nego so najboljši za vas je enostavno razvidno iz stanja vaše kože in las. Na splošno so Vata izdelki priporočljivi za normalno in suho kožo in lase, Pita izdelki za občutljivo kožo in Kapha izdelki za mastno kožo in lase. Izdelki za nego brez posebnega Vata, Pita ali Kapha označevanja so primerni za vse tipe kože.

Izbor za nego telesa

Vata doša

Vata - za normalno in suho kožo

     
Pitta doša

Pita - za občutljivo kožo

       
Kapha doša

Kapha - za mastno kožo

Tradicionalni ajurvedski rastlinski izvlečki

 

Naravna kozmetika prilagojena tipu telesa

Mahariši Ajurveda predstavlja raznolikost in bogastvo, ki ga nudi narava. Vsi kozmetični izdelki za nego telesa vsebujejo izjemno visok odstotek rastlinskih izvlečkov, pridobljenih v skladu s tradicionalnimi ajurvedskimi recepti. Sestavine hranijo, osvežijo in spodbujajo kožo. Posamezne rastlinske sestavine imajo takojšnji učinek na kožo in ji pomagajo prebuditi svoje notranje ravnotežje. Kot pri vseh ajurvedskih izdelkih je njihova skrivnost v ustreznih sestavinah.

Lepota od znotraj

Skupaj s tradicionalnimi, ajurvedskimi lepotnimi nasveti in posebnimi dietami in rasajanami predstavlja Mahariši Ajurveda kraljevsko pot do izvirne lepote in naravnega videza.

 

Surovine in proizvodnja

Naše surovine so čiste naravne snovi, večinoma biološkega izvora. Ne uporabljamo mineralnih olj, sintetičnih (kemičnih) dišav ali barv. Samo za proizvode, ki jih ni mo

ohraniti daljše obdobje, uporabljamo blage konzervanse na naravni osnovi, ki so odobreni za naravne kozmetične izdelke (npr. natrijev benzoat).

Z redkimi izjemami - na primer mleko v Mahariši Ajurveda Balmu in naravni lanolin (volnena maščoba) kot podlaga za negovalne kreme, maske in losjone za telo - , uporabljamo izključno sestavine rastlinskega izvora. Ne uporabljamo gensko spremenjenih rastlin.

Slika Lakšmi olje

Lakšmi olje -za sijočo, mehko kožo na obrazu

Naše negovalne kreme so primerne za dnevno in nočno nego. Osnova so dragocena negovalna olja*, čist naravni čebelji vosek, olivno olje*, naravni vezniki kožne vlage in koži prijazni naravni lanolin (brez pesticidov). Vsaka krema ima dobro usklajen naravni vonj, posebno ajurvedsko mešanico zelišč, in nizke koncentracije čistega 100% naravnega eteričnega olja.

Vata krema: svetlinovo olje* vsebuje visok odstotek esencialnih maščobnih kislin (gama-linolenske kisline). Zato je zelo primerna za suho, preobčutljivo kožo in kožo, nagnjeno k alergiji. Hitro se vpije in naredi kožo mehko in gladko. Je naravni zaščitni faktor (LSF 5). Krema vsebuje specifična zelišča kot so jasmin in koren Rubie Cordifolie, ki imajo znane pomirjajoče učinke in naredijo kožo gladko, obenem pa učinkuje na tvorjenje pigmenta in celjenje ran.

Pita krema : olje čajevca* je znano po svojih pomirjujočih učinkih na občutljivo kožo; podoben učinek ima tudi sandalovina. Vetiver in vodne lilije prinašajo prijeten občutek hlajenja, medtem ko cvetovi vrtnice okrepijo učinek uravnoteženje Pita doše.

Revitalizacijska krema: olje vrtničnih popkov* pripomore k sprostitvi kože, zaradi česar postane koža gladka. Vsebuje tudi vitamin E in zelišča, ki obnovijo zrelo kožo v skladu z načeli ajurvede.

Pomembno je vedeti, da cetil alkohol, ki ga vsebujejo čistilno mleko in losjoni za telo, ni tradicionalni alkohol, temveč vosku podobna snov pridobljena iz kokosa. Ta daje losjonu lahko, mehko konsistenco in koži mehak občutek, brez občutka mastnosti.

Kakavovo maslo je združljivo s kožo, saj je visoko kakovostna rastlinska surovina, ki se stopi na telesni temperaturi in naredi kožo mehko in gladko. Uporablja se za maske in losjone za telo.

Alkohol, ki daje našemu tonerju za obraz svež, razkuževalni učinek v kombinaciji z zelišči, je zelo blag, in najvišje kakovosti.

Mandljevo olje* v losjonu za telo ima negovalni učinek in naredi kožo gladko. Je zelo blag, koži prijazen in zmanjšuje Pita došo.

Maska in revitalizacijska krema vsebujeta korenčkovo olje z veliko vitamina A, ki spodbuja regeneracijo kože, izboljša odpornost in spodbudi napenjanje tkiva.

Vsako od različnih zelišč, ki se uravnoteženo uporabljajo v vseh naših kozmetičnih izdelkih, ima specifične učinke, prilagojene potrebam različnih tipov kože. Lahko se popolnoma zanesete na spretnosti in znanje naših strokovnjakov.

Nega telesa: olja, šamponi, mila

Slika mila olje

Mila za vse tipe kože

Osnova vseh naših masažnih olj in olj za lase je dozorelo sezamovo olje. V zahodni konvencionalni medicini in farmaciji je znano, da sezamovo olje prodre globoko v kožo. Zaradi posebne priprave »ozdraviljenja« z različnimi zelišči postane ajurvedski zaklad, ki ga ljudje cenijo že stoletja.

Za naše šampone uporabljamo le naravne tenzide iz kokosovih orehov ali sladkorne pese. Lauril sulfat in betain se v naravni kozmetiki ne uporabljata. Pšenični proteini poravnajo poškodovane lase in jih naredijo primernejše za česanje. Zelo visok odstotek učinkovitih ajurvedskih zelišč, pripravljenih po izvirnih receptih in uglašenih za posamezne tipe Vata, Pitta in Kapha, pa daje tem izdelkom posebno žlahtnost.

Linija izdelkov Ajurdent

Tudi za našo Ajurdent linijo izdelkov za ustno higieno uporabljamo le najboljše sestavine. Ajurdent zeliščna zobna pasta ne vsebuje kemičnih penilcev, konzervansov ali fluoridov, vsebuje pa 17 različnih ajurvedskih zelišč! Med drugim neem olje in olje nageljnovih žbic, ki zagotavljata zdravo in naravno nego ust.

* Iz nadzorovane biološke pridelave

Odišavljanje kozmetike

Za celostni učinek ustvarjanja ravnotežja, tudi preko vonja, uporabljamo majhne količine naravnih čistih eteričnih olj, v glavnem iz kontrolirane biološke pridelave.

Kontrola

Vsi kozmetični izdelki so dermatološko priznani kot koži prijazni in so predmet redne kontrole kakovosti v nemških laboratorijih. Ti nosijo pečat BDIH za kontrolirano naravno kozmetiko in so tudi preizkušeni s strani neodvisnega nadzornega inštituta.

BDIH

BDIH kontrolni znak

Cilj smernic BDIH (Zvezno združenje nemške industrije in trgovskih podjetij za farmacevtske izdelke, dodatke k prehrani, aditive in nego telesa) in ECOCONTROL (mednarodni organ za nadzor) je nuditi potrošniku večjo preglednost in varnost pri izbiri "pravih" naravnih kozmetičnih izdelkov visoke kakovosti .

Smernice opisujejo standardi, ki se nanašajo na rast in ravnanje s sestavinami za kozmetične izdelke in njihove proizvodnje. Dovoljena je uporaba samo naravnih surovin. Poleg skrbne izbire rastlinskih surovin, ekološke združljivosti vsakega proizvoda (okolju prijazen proizvodni proces, ki varuje naravne vire), igra pomembno vlogo med drugim tudi biorazgradljivost. Ni treba posebej poudarjati, da smernice prepovedujejo uporabo gensko spremenjenih proizvodov, poskusov na živalih in kemičnih konzervansov.